Skip to content


Girona celebra el #DENIP plantant Jardins per la #Pau

El 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi (1869-1948), es celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) i enguany a Girona, també a Lleida, es celebrarà plantant “Jardins per la Pau“.

Els “Jardins per la Pau” són una iniciativa, a Girona, de a Coordinadora d’ONG Solidàries i l’Ajuntament de Girona i compta amb la participació de diferents centres escolars de la ciutat.

Els “Jardins per la Pau“, tal i com expliquen els propis promotors d’aquesta iniciativa, “és una campanya escolar que es du a terme a les ciutats de Girona i Lleida com a activitat commemorativa del DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau) i amb la que es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies reflexionin sobre la cultura de Pau a partir de la construcció de flors i jardins de Pau.”

Al llarg de les darreres setmanes les escoles han estat preparant les flors i els missatges de Pau i no violència que contenen les seves fulles, tiges, pètals i arrels.

Els escolars de Girona plantaran crearan el “Jardí per la Pau” a partir de les 11 del matí al Parc del Migdia; aquestes són les activitats previstes:

  • 11:00 Arribada dels alumnes de les diferents escoles
  • 11:10 Benvinguda i plantada
  • 11:15 Lectura d’un petit manifest sobrela Pau per part de dos alumnes
  • 11:25 Espectacle musical a càrrec de Teatre de Contacte i El Galliner.
  • 11:50 Cantada de la cançó “El món seria més feliç”
  • 12:00 Finalització de l’acte

Part de les flors plantades avui, flors que contenen missatges de Pau i no violència, també s’exposaran en la propera edició de l’exposició “Girona Temps de Flors.

Aquest activitat és una de les moltes que forma part del Mapa DENIP 2012 que ha elaborat la Fundació per la Pau, en el què hi trobareu la localització de les activitats escolars que avui es realitzen en motiu del DENIP.

Be Sociable, Share!

Posted in Plataforma Educativa.

Tagged with , , , , , , , , , .0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor