Skip to content


EFCI Dones Nahualá rep la visita d’una delegació catalana

El passat 23 d’octubre, el projecte EFCI Dones Emprenedores Nahualá que desenvolupa la Fundació Utopia-BsF va rebre la visita d’una delegació catalana, formada per Cristòbal Sánchez (regidor de Cooperació de l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona), Àngel Vázquez (tècnic de Cooperació de l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona) i de Xavier Ruiz, (representant del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, encarregat de la supervisió de projectes executats amb fons catalans a Amèrica Central).

La delegació va visitar la comunitat de Chuicullil, on es van poder reunir amb 12 dones participants en edicions anteriors d’EFCI. Durant la trobada, es van avaluar la repercussió d’EFCI en els aspectes de la vida quotidiana, els aprenentatges consolidats, i l’adequació dels tallers formatius a les demandes i necessitats de les destinatàries.
L’avaluació del projecte es va desenvolupar mitjançant un qüestionari prèviament elaborat pels visitants i que es va aplicar a través d’un diàleg en què les dones van compartir les seves experiències i els reptes assumits durant i després de la formació.

Així mateix, les dones van explicar quines havien estat les seves motivacions per participar a l’EFCI, així com les fites assolides durant la formació. Totes van coincidir en remarcar les resultants millores: autoestima, expressar-se sense por, prendre la iniciativa, enfortir capacitats de lideratge i una major presència en les reunions comunitàries. Millores també en la seva situació laboral i en el coneixement dels seus drets com a éssers humans i com a dones; més respecte per part de les seves parelles sentimentals i majors coneixements per transmetre a les seves filles i millorar les seves condicions de vida.

Les participants va mostrar el seu agraïment als representants de l’Ajuntament de Girona mitjançant un càntic i una dansa tradicional de la seva cultura ancestral. Per part seva, els representants catalans van expressar la seva satisfacció davant la tasca realitzada a aquest municipi guatemalenc i van destacar la importància de fer un seguiment dels projectes emprenedors a llarg termini.

Be Sociable, Share!

Posted in Cooperació, efci dones, Internacionalització, participació, Plataforma Educativa, Utopia-BsF.0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.

*Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor