Skip to content


Neix “Som ecologística” la cooperativa de transport urbà de mercaderies en bicicleta

El passat 21 de desembre es va constituir a Girona la cooperativa de segon grau, ‘Som Ecologística’. Biciclot, Van a pedal, Cargo Blauw, Eina Activa i Ecosol han sumat esforços per promoure el transport de mercaderies urbà en bicicleta. Mitjançant la prestació de serveis logístics integrals, la nova cooperativa vol esdevenir un referent de la promoció de la bicicleta com a instrument sostenible de transport de mercaderies.

Aquesta iniciativa sorgeix del programa ‘Projectes singulars‘, que la Generalitat de Catalunya impulsa per fomentar la creació de cooperatives que puguin resoldre les necessitats d’ocupació de col·lectius en risc d’exclusió en sectors productius estratègics. La participació d’empreses d’inserció entre les organitzacions sòcies de ‘Som Ecologística’ assegura la contractació de persones amb dificultats d’inserció laboral.

Per altra banda, la missió d’aquesta nova cooperativa és estendre l’ús de la bicicleta com a vehicle de transport de mercaderies ecològic, segur i econòmic. Considerem que la bicicleta és una alternativa al model productiu basat en el consum de benzina que deteriora seriosament la salubritat de l’aire a les ciutats. A més, ‘Som Ecologística’ promourà uns sous dignes que contrarestin la precarietat de les condicions de treball que ofereixen bona part de les empreses de missatgeria en bicicleta.

Be Sociable, Share!

Posted in Activitats Eina Activa, Eina Activa, Plataforma Educativa.

Tagged with , , , .0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.Forma part de:
És un projecte de:
xarxanet.org - Entitats i voluntaris per un món millor